142x247 unik tæppe vintage håndvævede i ren uld. 25335RU 100 år gl.

6.990,00 DKK  Incl. VAT
( 5.592,00 DKK  Excl. VAT )
excl. shipping

Indbegrebet af bæredygtighed... 

Unik tæppe så du skal ikke vente med at købe, hvis du syntes om det.

Hvis man kan genbruge noget, der allerede ér produceret, så må det være indbegrebet af bæredygtighed. Vores tæpper blev håndknyttet i Tyrkiet for omkring 100 år siden. Gennem en lang og krævende proces har de nu fået nyt liv, og vil forhåbentlig blive en del af nye generationers gode minder. 

Model: 06923RU
Weight: 10
Availability: Leadtime is 2-4 day(s)

Unikke Vintage Håndvævede TÆPPER 142*247 cm. 100 år gamle i ren uld. 25335RU

Str. 142 x 247 cm. = 3,51 m2

Udover at have “levet” i op til 100 år, er det lidt af en rejse vores tæpper gennemgår, før de lander i Danmark. Først bliver de opkøbt og nøje udvalgt på lokale markeder spredt over hele Tyrkiet. Herefter skal de igennem en lang proces for at opnå det det helt rigtige look. 

Originalt vintagetæppe i 100 % anatolsk uld. Dette tæppe blev håndknyttet for omkring 100 år siden, og er nu blevet kurateret og restaureret af dygtige hænder gennem en naturlig og bæredygtig proces.

Alle vore vintage tæpper bærer mærker fra det håndværk, der blev udført for årtier siden. F. eks. kan der forekomme håndknyttede knuder midt i tæppet, hvilket markerer, hvornår den enkelte væver er stoppet med dagens arbejde – kun for dedikeret at fortsætte sit stolte hverv den næste arbejdsdag. Kulturen og minderne fra fortidens traditionelle håndværk er altså bogstaveligt talt vævet ind i disse unikke tæpper. 


Processen er som følger:
1. Tæpperne renses grundigt med naturlige og miljøvenlige rensemidler. 
2. Tæpperne håndslibes af dygtige håndværkere, indtil den rette luv er opnået. 
3. Tæpperne håndvaskes udenfor og der bruges udelukkende naturlige sæber. 
4. Tæpperne bleges, men kun lige sådan, at den helt rette mængde af det originale mønster bliver bevaret. Det er sådan det “støvede” look opstår. 
5. Tæpperne stentumbles for at blødgøre dem. 
6. Tæpperne restaureres og fejl bliver omhyggeligt rettet af dygtige syersker. 
7. Tæpperne indfarves med en farve, der passer optimalt til det originale tæppes indfarvning. Her bruges, som i alle de andre processer, udelukkende naturlige indfarvningsmidler.
8. Tæpperne vaskes grundigt igen for at få overskydende farve ud. Alle farver har hvert deres “kar”, så mest mulig farve kan genbruges.
9. Tæpperne soltørres til sidst i ca. 4 uger. Dette er med til at gøre tæpperne lugtfri og gennemtørre. Tæpperne er nu klar til at blive pakket og sendt. Når de lander hos os i Danmark, fotograferer vi hvert enkelt tæppe, sætter labels på med anvisninger til vedligehold. Vi pakker dem ind i en flot kasse og så er tæppet klar til at blive leveret.

- et spændende univers af unikke vintage tæpper, kurateret fra hele Anatolien. Vi har en drøm om at hjælpe vores kunder med at skabe flotte kontrastfyldte rammer om hverdagslivet i hjemmet og samtidig indgyde en kærlighed og respekt for gamle traditioner, håndværk og vores alles miljø.


Pakke Dimensionen: Udleveres - 51*47*21 cm. - 1. styks pakker. 

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: