- Velkommen til Danmarks førende Futon Tatami møbel forretning siden år 1982.
- ~ NY Pool & Spa
- Vandplejeprodukter Pools kemi
Vandplejeprodukter Pools kemi
Spa & Pool kemi & Testudstyr
Vi tilbyder markedsledende Spa & Pool kemi fra HTH, Saniklar. SpaCare & Lovibond® til rensning af din Spa & Pool. Disse produkter er professionelle og kvalitetssikre Pool kemikalier til private Pools, der udgør din garanti for rent og sikkert bade vand.
Saniklar har siden 1971 udviklet og produceret Pool produkter specielt til skandinavisk vand. Vores Pool kemi er let at bruge, fjerner bakterier og forebygger ethvert problem. Her på siden vil du kunne finde det fulde overblik over vores brede sortiment af pleje- og kemiprodukter, testudstyr og andet tilbehør, der bidrager til at gøre badeoplevelsen helt suveræn.
Det er ikke kun klor i vandet, der får dine øjne til at blive røde og klø.
Det er højsæson for plasken og sjasken i swimmingpools og badebassiner.
Men hvad er det egentlig, der foregår under vandoverfladen? Er det for eksempel farligt at sluge pool vandet? Og hvad er det egentlig, der svier sådan i øjnene?
Henrik Rasmus Andersen, lektor ved DTU Miljø, har forsket i klorering af swimmingpools, og han afslører her de grimme sandheder om poolen.
1. Det er et dårligt tegn, hvis poolen lugter af klor
Det kan virke betryggende, når næseborene bliver mødt af en kraftig klorduft, for så må bakterierne jo være slået ned og vandet være helt rent, ikke?
Men sådan hænger det ikke sammen, siger Henrik Rasmus Andersen:
- De kvælstofforbindelser der findes i urin, sved og på vores hud danner nogle stoffer, som vores næse afkoder på samme måde som klor. Det vil altså sige, at hvis nogen tisser i poolen, så lugter det på samme måde som klor. En ren pool bør ikke lugte.
Det er eksempelvis også derfor, at der ofte lugter mere af klor ved babybassinet i svømmehallen.
2. Det er tis og ikke klor, der svier og giver røde øjne
Åbner du øjnene under vandet i poolen, kan de blive røde og irriterede. Men modsat hvad de fleste tror, så er det ikke det tilsatte klor, der generer dig.
Det er derimod de andre badenymfers dårlige hygiejne.
- Det, der irriterer dine øjne, er kvælstofforbindelser fra urin og sved, siger Henrik Rasmus Andersen og understreger:
- Det er derfor, det er så vigtigt at skylle sig, inden man hopper i vandet - både i svømmehallen, men bestemt også i poolen.
Så selvom du hopper i for at svale dig i varmen, så gør du alle en tjeneste ved at gå under bruseren først.
3. Det er (næsten) ikke farligt at sluge klorvandet fra poolen
Overordnet set er der ingen grund til at frygte, at man selv eller ungerne får lidt rigeligt klorvand indenbords, når man bader.
-Det er ikke farligt at drikke, og der findes mange steder i udlandet, hvor man har samme mængder klor i drikkevandet som i poolen, siger Henrik Rasmus Andersen.
Det kan give en alvorlig maveinfektion, der kan give diarré i flere uger
Henrik Rasmus Andersen, lektor DTU Miljø
Men der er dog én fare ved at sluge poolvandet. Der findes nemlig en parasit, der ikke bliver slået ihjel af klorvand, og som er særlig typisk i sydeuropæiske swimmingpools.
- Den hedder cryptosporidium, og kan give en alvorlig maveinfektion med diarré i flere uger. Fordi det ikke er en bakterie, men en parasit, så kan den ikke behandles med antibiotika, og den er derfor lidt svær at få bugt med.
Det er først, hvis man har haft symptomer i lang tid og går til lægen, at man bliver testet, og dermed kan få den rette behandling.
Vi ved ikke så meget om, hvor udbredt parasitten er i Danmark, men i England bliver de ramt af regulære epidemier.
4. Klorvand bleger ikke din hud på solferien
Koncentrerede mængder klor kan bruges til at blege dine hvide t-shirts, men den mængde, der findes i swimmingpoolen, bleger ikke din hud, slår Henrik Rasmus Andersen fast.
- Det passer slet ikke.
Du kan derfor roligt dyrke solen ved poolen uden at få et blegere resultat. Husk dog solcremen, da vandet reflekterer solens stråler.
Kontakt. NY-Pool ApS • Glostrup & Præstø • Telefon 33110911 • E-mail mail@nypool.dk