Økologisk Spelt Skaller, naturfyld. 1 Kg. Vaskbar

speltskallerne/avner stammer fra kontrolleret biologisk dyrkning landbrug i Tyskland. Speltskallerne er et naturprodukt og egner sig særligt godt til at fylde i krammedyr, ammepuder, støttepuder, puslepude, små sækkestole til dyr, sovepølle og hovedpuder til at sove på. Spelt er den ældste form for korn, der findes. Speltavner holder også formen ved længere anvendelse og bevarer deres naturlige elasticitet. Speltavner lader huden ånde frit og virker fugtigheds- og temperaturudlignende, idet den leder varme og fugtighed bort fra kroppen og derved sørger for et behageligt klima. Et elastisk, formstabilt naturfyld med speltavner tilpasser sig optimalt til enhver kropsform.

Spelten er et luftig og let materiale, som er i stand til at absorbere fugtighed. Spelten har også den egenskab, at den kan afgive overskudsvarme, hvilket er fordelagtigt i de varme sommer og hos personer med stor varmeudskillelse. Gennem en nænsom mekanisk proces, bliver kornet adskilt så det kun er den modstandsdygtige speltskal der bibeholdes. Yderligere gennemgår spelt skallerne en 6 trins rengøringsproces, hvorved støv, kornrester og andre småting fjernes. Resultatet bliver derfor, at der kun bibeholdes 40 % af det oprindelige materiale, og det er dette materiale der er i vores hovedpuden.

Efter rengøringsprocessen, bliver skallerne varmebehandlet på 70 grader. Herved fås et naturprodukt, som er fri for støvmider, lugt neutral og allergivenlig. Pga. varmebehandlingen vil der ej heller være risiko for, at små dyr og insekter kan leve i materialet, da der ikke er noget næringsgrundlag tilbage. Speltskallerne kan vaskes så ofte man vil. Vaskes i et vaskenet på 60 grader, hvorefter den tørres i tørretumbler eller i solen. Et helt fantastisk natur produkt, og helt uden naturgummi, og alt muligt andet allergifremkaldende.

 

30/01/2017

Skøn lyd. Dejligt lette. Glæder mig til at forære ammepude med giftfrit fyld til min datter.

Tilføj anmeldelse: