Økologisk Hovedpude med Hirse skaller 40x60cm. 

(Hirse skaller og dens egenskaber.) Hirsen hører til under græsfamilien. Hirse skallerne former sig efter nakke og hoved, og selv ved voldsomme bevægelser vil den give god støtte. Gennem en nænsom mekanisk proces, bliver kornet adskilt så det kun er den modstandsdygtige hirse skallen der bibeholdes. Yderligere gennemgår skallerne en 6 trins rengøringsproces, hvorved støv, kornrester og andre småting fjernes. Resultatet bliver derfor, at der kun bibeholdes 40 % af det oprindelige materiale og det er dette materiale der anvendes i vores produkter.

Varmebehandling.: Efter rengøringsprocessen, bliver skallerne varmebehandlet på ca. 70 grader, herved fås et naturprodukt, som er fri for støvmider, lugt neutral og allergivenlig. Pga. varmebehandlingen vil der ej heller være risiko for, at små dyr og insekter kan leve i materialet, da der ikke er noget næringsgrundlag tilbage. Hirse skallerne kan vaskes så ofte man vil. Vaskes i et fint masket vaskenet på 60 grader, hvorefter der tørres helt i tørretumbler eller ude i solen.

Kvalitetsstemplet tekstil. GOTS-certified textiles.

 

05/09/2017

Jeg har sovet med en hirsehovedpude i mange år nu og min datter de sidste ni år (købt til hende da hun som helt lile "stjal" min hovedpude i søvne, hvilket ikk gir nogen god søvn;) Kan varmt anbefale hirsehivedpuden hvis man har støvallergi og/eller syntes at dun/syntetiske hovedpuder omslutter hovedet for meget, er for varme, mangler støtte/fasthed og er umulige at forme tilpas efter hoved og nakke.

Tilføj anmeldelse:
spacer